De structuur van de huid bij de man is anders dan bij een vrouw. De mannenhuid heeft een dikkere hoornlaag, grotere talg- en zweetklieren, en een hogere doorbloeding. Als gevolg van het hormoon testosteron is de mannenhuid gemiddeld 25% dikker dan van een vrouwenhuid. Veel mannen hebben last van huidirritaties na het scheren. Na de pubertijd maakt de mannenhuid meer talg aan (d.m.v. hormonen) dan bij vrouwen. Dat is ook de reden waarom mannen langer en meer last hebben van onzuiverheden. Los van de leeftijd hebben mannen ook een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Een mannenhuid is minder goed bestand tegen zonlicht dan de vrouwenhuid. Een man smeert zich niet snel in met zonproducten met een beschermingsfilter. De veroudering als gevolg van deze zonschade gaat dan sneller dan de biologische veroudering, waardoor een man er op latere leeftijd toch vaak ouder uitziet dan een vrouw. Wanneer de huid van de man veroudert worden de rimpels dieper.

 

Wil je graag meer mannen in de salon, maar twijfel je nog?

Als een man eenmaal klant wordt, is deze veel trouwer aan de salon dan een vrouw. Ook wanneer de man producten aanschaft, zal hij jaren trouw blijven aan die producten. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Zorg voor een neutrale uitstraling van de salon
  • Zorg ervoor dat je het simpel houdt
  • Laat hem zich welkom voelen
  • Biedt speciale behandelingen aan voor mannen
  • Organiseer eens een event gericht op mannen

 

Productadvies geven aan een man werkt net iets anders dan bij een vrouw. Een man is niet heel gevoelig voor beleving (geur, textuur en hoe mooi de tube is). Dit is wat je wel kunt doen om de verkoop te stimuleren:

  • Spreek zijn taal, namelijk in feiten
  • Benoem zijn huidprobleem en geef daarbij een oplossing met producten voor thuis
  • Doe een intake en geef een uitgebreid advies
  • Zorg dat de producten een neutrale uitstraling hebben of liefst een verzorgingslijn speciaal voor de mannenhuid

 

Hoewel heel veel mannen dagelijks scheren, doen ze dat heel vaak niet op de juiste manier. Geef een man eens een gratis scheeradvies!

 

Adviezen voor nat scheren:

Adviezen voor droog scheren:

Scheer bij voorkeur na het douchen, want dan zijn de haren en de huid zachter. Gebruik geen alkalische producten om te scheren want die drogen de huid uit. Een mooi product om te gebruiken is de Eve Taylor conditioning shave gel.

Eve Taylor Men Face Shave Gel

Let op de haargroeirichting, scheer met de haargroei mee. Scheer met de juiste druk, niet te hard anders geeft dit irritatie. Gebruik liever geen eau de toilette op het gezicht of aftershave producten met alcohol, deze irriteren de huid en tasten het beschermende laagje van de huid aan.

Gebruik een scherp en schoon mes. Spoel het mes na iedere scheerbaan met heet water af.

Bij een zware baardgroei kunt je tegen de haargroeirichting in scheren, maar wel nadat je eerst met de haargroeirichting mee hebt geschoren. Breng dan wel opnieuw een scheerproduct aan voordat je voor de tweede keer gaat scheren.

 

Adviezen voor droog scheren:

Adviezen voor nat scheren:

Houd de baardharendroog, dus niet eerst douchen. De baardharen mogen met koud water gedept worden dan gaan ze overeind staan, wel goed afdrogen en dan scheren. Er kan een pre-shave gebruikt worden om de huid en haren zachter te maken. Een mooi product hiervoor is de Eve Taylor smooth shave. Reinig en desinfecteer regelmatig de scheerkop. De Eve Taylor Smooth Shave Oil kan ook na het scheren worden aangebracht.

Eve Taylor Smooth Shave Oil

 

Mijn persoonlijke ervaring is dat mannen fijne en trouwe klanten zijn in de salon en dat je ze buiten facials ook kunt interesseren voor lichaamsmassages, lichaamsbehandelingen, harsen of definitief ontharen van het lichaam. Een ideale klant eigenlijk!