Naarmate de huidige wereldwijde situatie omtrent corona voortduurt, neemt ook de toename van klanten met huidproblemen toe, met acne en maskne bovenaan de lijst. Nicola Coffield, senior instructor bij Eve Taylor London en Marijke Stoop van Eve Taylor Nederland, bespreken hoe je lockdown breakouts, maskne en acne effectief kan behandelen.

 

Lockdown stress, angst en verhoogde cortisolspiegels tijdens deze al ruim een jaar durende pandemie stimuleren de bijnieren, wat resulteert in extra talgactiviteit en puistjes. Het constant dragen van mondkapjes(mondmaskers), welke niet altijd op tijd worden vervangen, houden bacteriën alleen maar meer op de huid. Door de warmteontwikkeling onder het mondmasker en het uitademen van vocht en andere bacteriën wordt bacteriegroei op de huid juist gestimuleerd. Ook de wrijving van het mondmasker irriteert de huid, dit geeft vaak een onrustig beeld.

Daarnaast werken klanten veelal vanuit huis en heeft men de neiging om  anders en vaak buitensporiger te eten en te drinken; die paar extra koekjes, chocoladerepen of glazen wijn kunnen een factor zijn die bijdraagt ​​aan de toename van huidproblemen. Bestaande huidaandoeningen kunnen hierdoor nog verder verergeren. Een goede huidanalyse bij het behandelen van een acne-achtige huid is belangrijk om objectief te zijn en te weten met welk type acne je te maken hebt. Alleen dan kun je deze effectief behandelen, aangezien verschillende soorten acne een andere aanpak vereisen. Alleen door overleg en een uitgebreide analyse (persoonlijk of digitaal) kun je de kenmerken bepalen en kijken of de problemen gelokaliseerd zijn in het maskergebied of dat het volledige gezicht is aangetast. Vragen over het dieet/voeding en van de cliënt en de huidige leefgewoonten zullen veel aanwijzingen geven over de oorzaak en daarom helpen bij je advies.

 

Hoe de onzuivere/onrustige huid met roodheid/gevoeligheid te verzorgen

Ultra Soothing-lijn van Eve Taylor

Als uit je consult en huidanalyse blijkt dat de huid voornamelijk rode en ontstoken puistjes vertoont, is het belangrijk vooral producten te kiezen die de huid kalmeren en verzachten. Kies voor de reiniging producten met havermout of groene thee, die gunstig zijn voor het verminderen van ontstekingen en die de barrièrefunctie van de huid helpen versterken. Een hydraterende crème met ontstekingsremmende plantenextracten zal verder kalmeren en herstellen. De Ultra Soothing-lijn van Eve Taylor London is een uitstekende keuze voor het verzorgen van een rode, gestreste huid. Om ontstekingen verder te verminderen, raden we etherische oliën aan. Sandelhout en niaouli zijn beiden zeer ontstekingsremmend zijn en helpen om de capillaire wanden te versterken en om roodheid van de huid verder te verminderen. Eve Taylor’s Calming Aromatic Serum (no.2) is dan de beste keuze, tweemaal daags aangebracht na het reinigen.

Voor en na ultra soothing

 

Hoe de huid met meer onzuiverheden/puistjes te verzorgen

Purifying-lijn van Eve Taylor

Als de huid verstoppingen/puistjes als grootste probleem wordt aangegeven na je consult en huidanalyse, probeer dan de huid schoon te maken en op te frissen met een diep reinigend regime. Producten die etherische oliën bevatten, zoals tee trea, citroengras en ylang-ylang, zullen samen helpen om de talgproductie te reguleren en normaliseren, terwijl ze tegelijkertijd zeer antiseptische, zuiverende eigenschappen hebben. Gebruik de Purifying-lijn van Eve Taylor om de huid weer in balans te brengen en onzuiverheden/verstoppingen te verminderen. Als de huid extra verzorging nodig heeft, voeg dan een krachtig etherisch oliemengsel toe aan je huidverzorging om individuele puistjes te behandelen. Eve Taylor’s Clearing Aromatic Serum (no.3) is een synergetische mix van cederhout, lavendel, citroengras en ylang-ylang. Deze in harmonie samengestelde olie zal helpen om de huid diep te zuiveren, om puistjes te verminderen, verstoppingen te verminderen en de algehele teint te verbeteren.

Geef ook het advies de maskers regelmatig te vervangen, bij voorkeur na elk gebruik en anders iedere twee uur. Indien mogelijk moet het gebruik van wegwerpmaskers beperkt worden. Laat klanten ook eens naar hun voeding kijken om de beste resultaten te halen. Het beperken van suikers, zuivel, cafeïne, alcohol en overtollig verzadigd vet kan al een enorm verschil geven binnen een paar dagen. Ook het aanvullen van het dieet met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen (met name groene groenten), evenals minstens anderhalve liter water drinken of kruidenthee, zullen de huidconditie goed doen.